Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против петорице осумњичених за разбојништво почињено 1. октобра ове године, које су извршили уз употребу силе и оштећеном одузели новац који је он претходно преузео из једне кладионице на Новом Београду, на име добитка на онлине клађењу. Ова четворица осумњичених, како се додаје, ухапшена су 27, 28. и 29. новембра, док је Петар А. ухапшен 23. октобра и налази се у притвору.

"Осумњичени Вук М. (18) и Јован Ц. (21) на саслушању су се бранили ћутањем, односно искористили је своје законско право да не износе одбрану, док су Андрија Р. и Богдан П. признали извршење кривичног дела и изнели одбрану. Осумњиченима се на терет ставља кривично дело разбојништво, извршено у групи, за које је запрећена казна затвора од 3 до 15 година", саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Након саслушања осумњичених тужилаштво је укинуло задржавање Андреју Р. и Боргану П, који ће се у даљем току поступка бранити са слободе. Тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да Вуку М. и Јовану Ц. одреди притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, а према Јовану Ц. и због опасности од бекства.

Сумња се да су 1. октобра око 15.50 часова на Новом Београду, као група употребом силе од оштећеног В.Љ. одузели 810.000 динара и 1.150 евра, у намери да његовим присвајањем себи прибаве противправну имовинску корист. Дан раније, Вук М. је, како се сумња, најпре у просторијама кладионице од присутних лица сазнао да је његов познаник В.Љ. добио на онлајн клађењу добитак од преко милион динара и да је исти заказао исплату за 1. октобар.

"Вук М. је након тога, како се сумња, ову информацију пренео осталим осумњиченима и још двојици НН лица, па су се договорили око начина извршења кривичног дела, за које су недуго затим купили три мобилна телефона и три СИМ картице, као и кутију хируршких маски и рукавица", наводи се из тужилаштва.

Сутрадан су осумњичени чекали да оштећени подигне новац из кладионице, па су кренули да га туку песницама, чекићем и репликом пиштоља, те му одузели новац. Након тога су се удаљили од оштећеног, па по договору сакрили одузети новац да би га касније поделили.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: