„Албански дан независности је можда био јуче али Дрејк не мисли да је касно да се придружи слављу“, овако је чувени Rolling stone јуче писао. У споту који је објављен пре нешто више од 22 сата, Дрејк и група момака, седе око стола за билијар и сви носе исте црвене јакне, са симболом двоглавог црног орла, као на албанској застави.

Фото: Јутјуб принтскрин/@DrakeOfficial

 

У тексту песме се чак помиње и Приштина: “Требало би да пустиш да твоја сестра буде глас разума… Или погрешно тумачим твоје поруке и дела, или само не знам како се раде ствари у Приштини, знам само да тензија расте.“

На друштвеним мрежама са најавом спота и песме, већ је видљиво мноштво коментара албанских корисника, са речима хвале и захвалности за одавање почасти Дану Албанске заставе од стране овог репера.

Фото: Јутјуб принтскрин/@DrakeOfficial

 

Канадски репер, Обри Дрејк Грејем, годинама уназад један је од напопуларнијих млађих извођача репа и хип-хопа на светској музичкој сцени. Сви његови досадашњи албуми били су на врховима светских топ листи.  Песма „Polar opposites“ у којој Дрејк носи на јакни симбол албанске заставе, део је делукс издања са 6 нових песама, које ће се наћи на  албуму „For all the Dogs“.

Управо се на овом албуму нашла још једна песма, „8АМ Цхарлотте“, која је изазвала пажњу домаћих медија пре месец дана. У овој песми он репује следеће: "Where I go, you go, brother, we Yugoslavian“, што у преводу значи „Где идем ја, идеш ти, брате, ми смо Југословени“. У овој песми спомиње и Чехословачку пошто говори да се „осећа као Чехословак“.

Дрејк је рођен у Канади, отац му је афро-американац, а мајка Канађанка. 

FOTO: Profimedia

 

До сада није било информација о његовом евентуалном албанском пореклу.

(Коссев)

БОНУС ВИДЕО: