Непроходни су путеви трећег приоритета Предејане-Црна Трава, Куманица-Преко Брд -Дуга Пољана, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Снег који је претходна два дана падао у деловима Србије направио је проблеме мештанима појединих села која су без струје, а посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање – Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

Ванредна ситуација је у Сјеници и Врањској Бањи, а ка томе води и ситуација у Новој Вароши и Црној Трави. Најтеже је у пријепољском, сјеничком и ивањичком крају. Екипе путара и Електродистрибуције Србије су на терену.

Данашња температура биће виша од јучерашње и износиће од 4 до 11 степени, а после подне и крајем дана може се очекивати снег у брдско-планинским деловима.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Овог јутра путеви првог и другог приоритета су проходни, мада на појединим деоницама има снега до 10 центиметара.

ЈП „Путеви Србије“ саопштили су да су непроходни путеви трећег приоритета Предејане - Црна Трава, Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница, преноси РТС.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

ЈП „Путеви Србије“саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе заиста опрезно и пажљиво.

Најхладнија Сјеница са минус 11, најтоплија Куршумлија са 3 степена Целзијуса

У Србији је јутрос у 6 сати најхладније било у Сјеници, где је измерено минус 11 степени Целзијуса.

На Копаонику је било минус 10, на Златибору минус 7, а на Црном Врху и у Врању минус 6 степени.

Најтоплија је Куршумлија, где је температура 3 степена.

У Београду је у 6 сати измерено нула степени.

БОНУС ВИДЕО: