Полицијске траке и даље су стајале на више места. Пешаци су журно пролазили, мада је било и оних који су у неверици посматрали шта је остало од велике куће старијих супружника. Експлозија до које је дошло у четвртак, нешто пре 15 часова, уништила је скоро целу кућу. Остала је рушевина која немо сведочи о силини експлозије.

На жалост, Ева М. (74) је преминула од задобијених повреда, док је њеном супругу Михаљу М. (79) указана помоћ у зрењанинској болници. Ерне Дохар из Зрењанина, каже за Курир да се његова кућа налази неких 200 метара од места несреће и да се од силине експлозије затресла цела Мужља:

- Одмах након експлозије, изашао сам на улицу да видим шта се догодило. Нисам могао ни да претпоставим каква ће несрећа задесити наше комшије, Михаља и Еву. Добро сам их познавао. Својевремено су држали и хамбургерију. Вредни и радни. Увек заједно. Такви су били Ева и Михаљ. Нико још тачно не зна шта је узрок експлозије који је, као што видите, попут куле од карата, порушио дом ових пензионера - каже Ерне и додаје да су недуго наком експлозије дошли ватрогасци, полиције и Хитна помоћ:

- Еву су ватрогасци-спасиоци сатима тражили испод рушевина. Преко ње је пао бетонски стуб. Да од велике куће након експлозије не остане скоро ништа сигурно је дошло због цурења плина. Нема шта друго. Није ово први пут да је у Зрењанину дошло до експлозије након цурења плина- сматра Ерне.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: