У Војводини током јутра слаб мраз. Киша ће почети да пада прво у централном делу Србије. Највише падавина биће у западној и југозападној Србији, преко Шумадије и Поморавља до истока земље. На крајњем северу и североистоку Србије углавном суво време.

Ветар слаб и умерен, на планинама и јак јужни и југозападни. Најнижа температура од минус један до пет, а највиша од седам до 15.

У Београду данас умерено до потпуно облачно време. После подне киша. Ветар слаб до умерен јужни и југозападни, у току ноћи у скретању на северни. Најнижа температура од нула до три, а највиша око 10.

Упозорење на велику количину падавина

"Данас после подне и увече велика количина падавина очекује се у области од западне и југозападне Србије, преко Шумадије и Поморавлја до истока землје, а у току ноћи ка суботи, као и у суботу ујутро падавинска зона јачаће и шириће се далје ка југу и југоистоку Србије уз просечну количину падавина од 20 до 50 мм за 24 х, локално и више.

Повећање снежног покривача

У току ноћи ка суботи у планинским пределима киша ће прећи у влажан снег уз појачање интезитета. У суботу на планинама снег, а са падом температуре киша ће прећи у влажан снег и у нижим пределима. Снежне падавине биће најинтензивније на југозападу, југу и истоку Србије, где се у нижим и брдским пределима очекује релативно брзо формирање снежног покривача висине од 10 до 20 цм, на планинама локално и више од 30 цм", наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У Шумадији, Поморављу и Источној Србији данас је на снази наранџасти метео аларм због кише, док је у западној и југозападној Србији упаљено жуто упозорење.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: