Тема бојлера и потрошње увек је актуелна.

Неко ће вам рећи да је пуно рационалније оставити бојлер укључен цео дан и ноћ, јер тада не мора да загреје сву воду, већ само одржава топлоту, а други заговарају теорију да га је најбоље укључити када је потребно.

Апсолутно није истина да је за новчаник боље имати бојлер стално укључен. Наравно, све зависи од броја укућана. Зато, ако се ради о самцу или брачном пару, рационалније је да бојлер пале према потреби. С друге стране, ако се ради о породици с великим бројем чланова, вероватно им је најзгодније да бојлер буде стално укључен јер ће некоме сваког тренутка требати вода.

Фото: Профимедиа

 

 

- Важну улогу игра и намена бојлера. Ако је бојлер намењен само за туширање, онда га има смисла повремено укључити, а ако је реч о великом проточном бојлеру који користите и за кухињске потребе, онда га има смисла повремено укључивати јер тада ћете га највероватније врло ретко гасити, кажу стручњаци, а преноси Јутарњи лист.

Зато је економичније укључити га када је потребно, а наравно, ако већ водите рачуна о уштеди, онда га укључите када је тарифа јефтинија, додају професионални електричари.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: