Киша је падала током ноћи, али од 7 до 8.15 сати излила се највећа количина, преко 50 литара по метру квадратном. Толика количина кише не падне ни у месец дана - казала је Ана Видовић, метеоролог. Због обилних падавина морали су да се спроведу ванредна мерења, а прецизније податке знаће после поднева, пише Задарски.хр.

Пљусак који је у уторак ујутро потопио Задар на више је места у граду створио проблеме у саобраћају. Поплављене су бројне улице.

Због екстремне количине кише која је погодила Задар и ширу околину, а због чега није било могуће да одводна инфраструктура прихвати оволику количину воде, водена бујица продрла је у затворено базенско пливалиште на Вишњику, потврдили су из спортског центра.

Спортски центар Вишњик затражио је помоћ Јавне ватрогасне станице Задар, а особље базена, уз помоћ корисника који су се затекли на пливалишту, предузело је све могуће да се умањи штета, те се ради на томе да се базенска инфраструктура заштити у највећој могућој мери.

- Због наведеног, молимо све кориснике за разумевање, а цео објекат ће до даљег бити затворен. Чим буду остварени сви услови за поновно отварање јавност ће о томе бити обавештена - најавили су из градске установе, преноси Слободна Далмација.

Градски већник Мате Лукић објавио је на свом Фејсбук профилу снимак на којем се види шта му се јутрос догодило на недавно реновираној раскрсници Пута Билига и Хрватског сабора.

Лукића је, као и многе грађане, погодило јутрошње невреме. Градски већник тврди да га је у саобраћају изненада захватила велика водена бујица, а да се пут изненада нашао у дубокој води, па тако и Лукићев аутомобил.

- Како се ово могло догодити? Ово је нова раскрсница! Ово је невероватно! Најгоре од свега, возио сам дете у ауту! Да ли је неко чистио шахтове у граду?! Свака част извођачима, иронично је рекао Лукић, чији је аутомобил потпуно уништен, преноси Задарски.хр који је објавио још неколико видео записа на којима се виде "улице које личе на канале у Венецији".

БОНУС ВИДЕО: