Преко дана бисте вероватно најнормалније прошли поред ове грађевине у источном Берлину. Споља делује као стара електрана коју окружује усамљени супермаркет и комунистичка архитектура.

Али како овде дођете викендом, видећете потпуно други свет. Ово место постаје мека за љубитеље рејва и електронске музике, као и сигурно уточиште за све који жуде за испуњењем сексуалних фантазија.

Реч је о европском врхунском ноћном клубу: Берхајн у Берлину.

Неки од најпопуларнијих светских часописа, попут New York Times-a и Rolling Stone-a, прозвали су га најбољим клубом на свету, а познат је по безбројним причама које укључују дрогу, с*кс и невероватан техно, поготово јер има уграђен најмодернији и најјачи музички систем на свету.

Такође би могли да расправљамо о томе да је клуб пођеднако познат по својој политици (не)пуштања, тј. селекцији људи у клуб, која нема везе ни са чим. Тачније, људи могу сатима да чекају да би их на крају пред вратима, вратили, без иједне речи објашњање.

А чак ни познате особе нису имуне на ту политику, па је познато да је почетком 2017. године Бритни Спирс одбијен улазак зато што није имала одговарајућу обућу.

У овај клаберски рај на три спрата, који је отворен 2004. године, није нимало једноставно ући. Име је добио по локацији, јер је смештен у источном Берлину, између популарних четврти Кројцберга и Фридрихшајна.

Фото: Профимедиа

 

 

Од петка увече до понедељка ујутро ово место хипнотише масе и то у толикој мери да неки одлучују да остану затворени све време у овом бетонском лавиринту.

Правила, правила...

У једноставним, отрцаним тоалетима забрањена су огледала, како се људи не би уплашили својих одраза након сати и сати партијања, али и како би се обесхрабрила нарцисоидност међу појединцима. Окружена жицом, ова грађевина се састоји од Берхајна, Панорама Бара и S*x Den Laba.

Један део постоји само за хомосексуалце, па тамо мушкарци морају да скину и да оставе одећу у врећици пре него што уђу унутра.

Током празника, овде се дешава познати Snax club, те се одржава, искључиво за мушкарце, секс и фетиш парти цео викенд. Још једна позната тачка Бергхајна су фамозне мрачне собе у којима се одвија с*кс по пароли ко с ким стигне и у којем не важе правила.

Није само тајновитост оно што изазива интересовање за овај клуб, него су то и најпознатији светски ди-џејеви који долазе да наступају у овој берлинској субверзивној атракцији, али још и више чињеница да је стварно тешко проћи поред вратара.

Господин на вратима - икона Бергхајна

Вратар Sven Marquardt једнако је велика легенда као и сам Бергхајн. Пун тетоважа и пирсинга, он је у Берлину својеврсни локални селебрити и пионир у постављању правила' људи којима је дозвољен улазак.

Постоје бројни блогови и савети шта да учините, а шта да избегавате како бисте повећали шансе да вам дозволе улаз у Бергхајн.

Постоји чак и апликација која ће вас обавестити о дужини реда и колико се брзо помера у сваком тренутку. Неки од савета су да не причате док чекате (поготово не на енглеском), да одложите мобилни телефон и да се не понашате као туриста.

Штикле су оут, црно је ин, преферира се минималистичка шминка, а било какве шљокице слободно оставите код куће. Ако пак успете да уђете, знајте да овде влада нулта стопа толеранције за било какве камере, а ако вас улове док покушавате да урадите селфи или снимите окружење, одмах ће вас избацити напоље.

У сваком случају, запамтите да је ово место на којем не желите да петљате с онима који доносе одлуке, али сви који су успели да уђу на крају, изјавили су да се сва мука и праћење правила, па и силна одбијања, на крају - исплате, пише New York Post.

(б92.нет)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".