- Замолили су ме да ускочим уместо Жарка у представи "Мала". Ја сам дошао да гледам представу. Била је то представа која је трајала три и по сата. Била је велики хит "Звездара театра". Седим у публици, чекам да почне представа, а време пролази. Пролази пет минута, пролази десет минута… Публика постаје нервозна. Долази разводница по мене, извлачи ме из публике и каже ми: "Дођи, глумци те зову" - испричао је Никола, који је затим отишао у шминкерницу, а онда су му објаснили да Лаушевић неће стићи на време да одигра улогу.

Фото: Г. Марковић

 

 

- Рекли су ми да се Лауш заглавио у неком снегу враћајући се са снимања и да нема шансе да стигне сигурно још сат времена. Добро, и шта…? - питао их је.

- Па, ти мораш да играш. Ти си овде једини глумац… - одговорили су му.

- Како, људи, да играм, па представу нисам погледао, нисам имао ниједну пробу. Нема никакве шансе да то урадим - рекао је нервозни и уплашени Којо тад, па додао:

Фото: Фејсбук/Никола Којо

 

 

- И онда је трајало надмудривање једно 20 минута. Једни су ме наговарали да играм јер ће све пропасти ако се представа не одигра, Бјела ми је рекао: "Ја то на твом месту не бих урадио, то је трећа мушка улога у представи" - присетио се Којо и открио шта се даље догодило.

- Не знам како, они ме наговоре и ја обучем полицијску униформу пошто је Жарко играо тог полицајца Жику Ајкулу. Ставили су људе који су држали текст на свим излазима са сцене. Пред сваку сцену су ми објашњавали шта треба да урадим. Одиграо сам ту представу, дошао сам у фоаје и практично сам био у некој полунесвести. Нисам имао толико снаге да људима пружим руку који су хтели да ми честитају на томе што сам урадио - испричао је глумац у емисији "ТВ лица".

Подсетимо, глумац Жарко Лаушевић умро је 15. новембра 2023. у 63. години. Тужну вест одмах је потврдила његова жена.

БОНУС ВИДЕО: