Невена и још једна неименована девојка из Београда су унутар Фејсбук групе "Студенти београдских универзитета -СБУ" поделиле са другима своје непријатно искуство и ошисале шта им се догодило док су се возиле градским превозом. Због мушкарца који се прибијао уз њих, али их и псовао, посаветовале су све девојке да се чувају, а мушкарце да се побрину за безбедност својих мајки, сестара, девојака.

- Драге жене, ову објаву сматрајте као апел да се чувате и носите сузавац. Драги мушкарци, ову објаву сматрајте као апел да чувате своје мајке, сестре, девојке... А пре свега апел да се понашате према жени као према људском бићу.

- Јуче у поподневним часовима око 16х у превозу 31 смер ка Коњарнику сам доживела, најблаже речено, непријатну ситуацију. Као што сви знамо 16х је такозвани шпиц и у складу са тим велике гужве у превозима. У поменутом аутобусу је поред мене био човек који има, по мојој слободној процени, 40-ак година. Као што сам рекла, знам да је гужва, али је он то користио у своју корист прибијавши се уз мене и грубо речено трљајући свој појас о мене. Када је аутобус стао на станицу померила сам се и одаљила а он ми се опет приближио покушавајући да успостави комуникацију са мном иако сам видно млађа 20-ак година, узгред и уплашена. Затим сам на следећој станици успела да пређем у други крај аутобуса. Нажалост се не сећам ни лика ни шта је носио, знам само да је висок преко 185 цм и да је изашао на станици Шумице. Пазите се - написала је анонимна девојка.

Слична ситуација се десила и другим девојкама

Њена објава привукла је велику пажњу, а неки су дотичног мушкарца повезали и са објавом девојке која је такође у поменутој Фејсбук групи пре само два, три дана објавила сличну непријатност којој је присуствовала.

- Људи, управо у 31. на Аутокоманди, лик се прибио уз девојку, да ли ју је џепарио или шта, не знам. Кад је требало да изађем из буса, он стоји напољу тик до ње и људи пролазе између њих, и кад је на мене дошао ред да прођем, човек се опет прибија раме уз раме уз девојку. Како није било друге, док сам се пробила између њих, гурнула сам га, онда је он мене гурнуо руком и опсовао ме, потом сам и ја њега опсовала истом мером и коракнуо је ка мени уз још једну псовку. Кад сам ја исто то ка њему урадила, вратио се у бус и наставио да псује. Аутобус је тренутно на путу ка Коњарнику, човек је средњег раста у неком тамном прслуку, просед, око 40-ак година. Често га виђам на тој линији. Чувајте се. П.С. Ситуација се догодила око 16:55х - написала је Невена.

Да ли се ради о истом или неком другом мушкарцу, није сигурно. Свакако, још један коментар девојке која је живела у Шумицама, у Београду, говори да су се на овој локацији и раније дешавале овакве ситуације.

- Живела сам код Шумица у Љермонтовљевој. У мојој згради је живео лик који је и мене напаствовао, пријавила сам га полицији.. Надам се да није исти лик. Зове се Игор, презиме не знам нажалост (јер је дао личну полицајцу па сам само име чула) - написала је она.

БОНУС ВИДЕО: