Из Суботице се јавља и репортерка Курира Александра Орлић која је пренела гледаоцима Курир телевизије шта показују оперативна сазнања МУП-а и да ли је тачно да је ухапшен и један албански држављанин.

Истакла је да су информације доступне доступне на званичној страници МУП-а. Тамо се редовно објављују информације о њиховим акцијама и важно је да јавност посети те странице ради релевантних информација о дешавањима.

Једна од тих информација је обраћање министра Гашића који је навео да организоване криминалне групе на северу Србије, али и широм земље, имају подршку албанске мафије са Косова и Метохије, посебно када су у питању регуларни мигранти.

- Током протеклих неколико недеља, посебно од 27. или 28. октобра, спроведена је интензивна акција МУП-а у Суботици. Током те акције, кажу да је ухапшено више кријумчара и да је више хиљада миграната премештено са територија Суботице, али и Сомбора, Кикинде, Алија и Пирота.

Откривено је и значајно оружје које, како је министар Гашић истакао, потиче са Косова и Метохије, а у вези с тим је споменута умешаност албанске мафије. Такође је важно напоменути да су и инспекцијске службе прегледале стотине објеката у Суботици који пружају смештај странцима, без обзира да ли су физичка или правна лица. Грађани су потврдили нелегалне активности тих објеката - рекла је Орлић.

У овим акцијама пронађен је велики број илегално смештених миграната, као и велика количина лажних пасоша. Такође је важно истаћи присуство полиције на прилазима граду, где се контролише улазак и излазак возила.

- Све ово је учињено у циљу смањења напетости на северу Србије, што је очигледно током протеклих три недеља, с обзиром на повећане акције и присуство МУП-а. Није било забележених инцидената, ни званичних ни незваничних, као што је то био случај у претходном периоду када су се догађали оружани сукоби међу мигрантима. Ово је изузетно похвално и сви изражавају захвалност припадницима МУП-а због смањења напетости. Грађани такође наводе да се осећају сигурније. План МУП-а је наставак ових акција у будућности, док се ситуација потпуно не стабилизује - истакла је Орлић и додала:

На подручју шума, према званичним информацијама МУП-а, пронађене су земунице у суботичким шумама. Терен се детаљно претражује, како дању тако и ноћу, што се може видети и овде испред полицијске управе у Суботици.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: