Глумац Воја Брајовић огласио се Телеграф.рс након вести да је у 63. години, после тешке болести преминуо његов колега Жарко Лаушевић.

Како је Брајовић на почетку рекао, јако му је тешко због смрти вољеног Лауша, чије место никада нико неће моћи да замени.

- Шта да кажем? Јако ми је тешко да причам о тако потресној вести да је преминуо наш легендарни Жарко. Ово је страшно време, не знам шта се дешава, ово је као нека драма, изубили смо највеће, најзначајније... Место ни Лаушевића, ни осталих који су нас нажалост напустили, нико никада неће моћи да замени - рекао нам је Брајовић.

Брајовић је навео да је ово драма и трагедија, коју је нажалост Лаушевић живео због страшне трагедије која му се догодила.

- Као што кажем, ово је као нека антологијска драма, што је нажалост због трагедије био и цео његов живот. Драго ми да је иза себе оставио толика дела, али не само као глумац, већ и књиге, неколико слика - што на пример јавност не зна. Тамо у Америци се бавио иконописом - рекао је Брајовић за Телеграф.

Подсетимо, Жарко Лаушевић рођен је 19. јануара 1960. године на Цетињу.

Завршио је глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1982. године, када постаје и члан Југославенског драмског казалишта. На филму је дебитовао 1982. године, улогом у филму "Прогон". Такође, остварио је значајне улоге у филмовима "Савамала" и "Директан пренос".

Врло брзо је добио једну од главних улога у ТВ серији "Сиви дом" (1984), која му је донела велику популарност.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".