Сви су веровали и надали се да ће победити болест, баш као што је на филмском платну често умео да побеђује недаће. Ипак, срце великана српског глумишта, Жарка Лаушевића, није издржало.

Глумац је преминуо данас у 64. години живота, а трагичну вест јавности је саопштила његова супруга Анита.

И како да јавност не верује да је Жаркова болест само ситан проблем за хероја домаћих филмова када је он до последњих дана био посвећен послу.

Фото: АТА имагес

 

 

Снимао је иако је ишао у болницу на терапије, а последње његово појављивање у јавности било је недавно. Тачније, пре тридесетак дана, 11. октобра, на премијери филма "Хероји Халијарда" у којем је Лауш глумио.

Фото: АТА имагес

 

 

Тада су и настале његове последње фотографије у јавности - и то какве. Фотографије од којих застаје кнедла у грлу. И тада, док је Лаушевић био жив, а камоли сада када нас је прерано напустио.

Великом Жарку се поклонио велики Пера. Петар Божовић је испред екипе "Хероја Халијарда" изашао пред Лауша, чврсто га стиснуо и пољубио у руку.

 

Одмори "Шмекеру", а ми ћемо се сећати сцена које су иза тебе остале - и ове последње тужне, али и свих претходних из величанствене глумачке каријере која се лако описује само са две речи: "Жарко Лаушевић!"