Метод Тробец, мирни возач виљушкара из Словеније, брутално убио и спалио најмање шест жена у време СФРЈ. Војску служио у Краљеву и Лесковцу

Мирни возач виљушкара из Словеније, по имену Метод Тробец, на бруталан начин је убио и потом спалио најмање шест жена у време СФРЈ.

Метод је био затворен, себичан, ћудљив, усамљен, и превише везан за мајку. Међутим, он је израстао у лепушкастог и снажног младића, који је служио војску у Краљеву и Лесковцу.

7 убистава која су потресла СФРЈ

Метод Тробец рођен је 1948. године као ванбрачни близанац из треће, нежељене, трудноће своје мајке, иначе удовице. Проговорио је у четвртој, а проходао тек у петој години живота.

Психички проблеми

После служења војног рока у ЈНА, у Краљеву и Лесковцу, отишао је у Немачку, у „Поршеову“ фабрику у Штутгарту. Ту је изучио аутолимарски занат, и први пут имао дужу везу с неком женом. У питању је била распуштеница, пет година старија од њега. У исто време, приликом повремених долазака кући, у Словенију, виђао се са женом која је од њега била старија 22 године.

Њоме се, кад се 1974. коначно вратио у Југославију, и оженио. Повремено ју је тукао, а живели су у кући његове мајке.

Метод Тробец тада је почео да краде из установа и ствари на железничкој станици. Због покушаја да прода ауто изнајмљен у Немачкој, осуђен је на 13 месеци затвора. Ту се испоставило да има психичке проблеме, па је лечен електрошоковима. Супруга га је напустила, а он се други пут оженио 1978, девојком коју је познавао само три дана. И њу је тукао, а од таште је тражио да му препише кућу и имање. Успео је да извуче само паре за нови ауто.

Девет месеци касније и овај брак је разведен. Тробец се сасвим пропио и све дрскије крао из магацина у којем је возио виљушкар.

Милиција је крађе открила случајно: пошто је претукао и опљачкао једног немачког туристу, патрола је дошла да изврши претрес Тропчеве куће. Испоставило се да су све собе пуне ствари из магацина!

Кућа пуна женске одеће

Али поред украдених предмета, нашли су и доста женских ствари: рубље, хаљине, торбе, ципеле... и документа на име Зорке Николић, која се водила као нестала особа. Због пљачке Немца осуђен је на осам година затвора, али је истрага настављена.

Фото: Јутјуб принтскрин/KLIK TUBE

 

 

Резултати су били узнемирујући: у сеоској кући у месту Горењи Вас близу Шкофје Локе, у дворишту, код ђубришта и у самој згради истражитељи су нашли угљенисане остатке људских тела, делове одеће, дугмад... а у пепелу зидане пећи за хлеб пронађени су остаци лобања „најмање пет особа“, како су утврдили медицински вештаци!

Убио је Виду, Маријану, Уршку, Ану, Зорку...

Тробец је признао убиства Виде Марковчић, Маријане Цанкар, Уршке Бречко, Ане Плевник и Зорке Николић. Имале су између 18 и 55 година, а заједничка им је била склоност ка алкохолу, усамљеност и неуспех у животу. Усамљене жене тражио је и упознавао по кафанама, те их водио у своју кућу. Ту их је сексуално злостављао и давио током односа. После је њихова тела комадао и спаљивао у пећи за хлеб.

Фото: Јутјуб принтскрин/KLIK TUBE

 

 

Осуђен је на смрт 1982, али му је доцније казна замењена са 20 година затвора. Обесио се у својој ћелији 2006. године. Током робијања признао је и шесто убиство.

Остаци лобања

У сеоској кући у месту Горењи Вас близу Шкофје Локе, у дворишту, код ђубришта и у самој згради истражитељи су нашли угљенисане остатке људских тела, делове одеће, дугмад... а у пепелу зидане пећи за хлеб пронађени су остаци лобања „најмање пет особа“, како су утврдили медицински вештаци.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: