1.Прекувавање кафе

Кафа вам буде горка јер сте је превише кували. Од врсте кафе коју спремате, зависи дужина њеног кувања. Пратите ову поделу

– еспресо два и по минута
– турска кафа 45 секунди у кључалој води
– пржена кафа шест минута

2. Додајете кафу чим вода проври

Најчешћа грешка коју вероватно радите. Врела вода ће спржити талог кафе, па причекајте пола минута, па додајте кафу. 

3. Кувате на погрешној температури

Температура воде током кувања треба да буде између 90° Ц и 95° Ц.

Она је пресудна пресудна за добијање доброг укуса кафе.

Фото: Профимедиа

 

4. Однос воде и кафе

Користите две кашике кафе и 180 милилитара воде.То је идеалан однос. Ви користите више или мање, по вашем избору.

5. Коришћење воде из славине

Кафа је приближно 98 посто воде. Најбоље је ако користите филтрирану воду.

6. Бирате најјефтинију кафу

 Често  ће вам се дешавати да су јефтина зрна кафе истовремено и она најслабија.

7. Не чувате правилно кафу

Чувајте кафу у херметички затвореној амбалажи, на хладном и тамном месту. Најбоље преспите кафу у херметичке и стаклене посуде.

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: