Овај традиционални рецепт за овсену кашу не само да пружа неодољив укус и осећај током јесни већ је и богат хранљивим вредностима које ће вам дати енергију за цео дан.

ФОТО: Профимедиа

 

Без обзира да ли волите слатке или слане додатке, овсена каша вам пружа свестрану основу коју можете даље прилагођавати својим укусима. Пратите овај једноставан рецепт како бисте припремили укусан а једноставан оброк који ће вас припремити за успешан дан.

Састојци:

  • 1 шоља овсених пахуљица
  • 1 шоља млека (можете користити кравље млеко или млеко биљног порекла попут бадемовог, сојиног или овсеног)
  • 2 шоље воде
  • Прстохват соли
  • Опциони додаци: Мед, јаворов сируп, смеђи шећер, кришке банане, бобице, сецкани орашасти плодови, цимет и мало екстракта ваниле.

 

 

Припрема:

Помешајте овсене пахуљице, млеко, воду и прстохват соли у средњој шерпи. Можете прилагодити меру млека и воде према жељеној густини. Ставите шерпу на средњу ватру и загрејте смесу до благог кључања, повремено мешајући. Ово би требало да траје око 5 минута.

Након што прокључа, смањите ватру на најмање и кувајте овсене пахуљице још мало. Наставите кувати уз повремено мешање још 5-7 минута, или док овсене пахуљице не постигну жељену конзистенцију. Ако волите гушћи кашу, кувајте неколико минута дуже.

Склоните шерпу са ватре и оставите да одстоји минут-два како би се мало охладило и згуснуло. Послужите овсену кашу у чинијама. Поспите је медом, јаворовим сирупом или поспите смеђим шећером ако волите слатко.

Додајте омиљене додатке попут кришки банана, бобица, сецканих ораха, мало цимета или мало екстракта ваниле. Овсена каша је спремна. Уживајте у укусној и хранљивој чинији, преноси Јоурнал.рс

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".