Јерликаја је на друштвеној мрежи "X" (некадашњи Твитер) навео да је Реџепи у Италији и Албанији проглашен кривим за "међународна убиства, трговину наркотицима и киднаповања", као и да је за њим расписана црвена потерница под оптужбом за "отмице, фалсификовање путних исправа, оружја и муниције".

- Утврђено је да је трговац отровима, које је на међународном плану пратило наше Одељење за борбу против наркотика и Управа за обавештајне послове истанбулске полиције, под координацијом Генералног директората безбедности. Ушао у нашу земљу на аеродрому Истанбул са колумбијским пасошем на име Бењамин Омар Перез Гарсија. Одмах је спроведена акција хапшења - нагласио је Јерликаја и захвалио се свима који су учествовали у овој акцији.

- Честитам нашим херојима - навео је Јерликаја.

Нарко клан "Компанија Бело" је годинама снабдевао Европу тонама кокаина, пише Албанијан пост додајући да је тај клан био предмет истрага у септембру 2020. у великој операцији "Лос Бланкос", која је расписала 30 налога за хапшење и ухапсила 84 трговца људима.

Како се наводи, албански кланови су самостално управљали малопродајом, али могли су да снабдевају и друге аутономне групе попут мафијашких кланова "Мадонела ди Бари", који су куповали искључиво од албанске групе "Мемија", која је припадала мрежи "Бело".

На челу те "краљевине" био је Албанац кога познаје половина тужилаца Европе, а који се у медијима први пут појавио 2011. године када је побегао из затвора Вогхера.

Реџепи, како пише Албанијан пост, каријеру је започео као плаћени убица, а 2013. године, када је већ био у бекству, осуђен је за два убиства почињена у Албанији 1998. године.

Тада је имао само 18 година.

Реџепи је уписао Правни факултет, са 20 година напустио земљу да би се сакрио.

Италијански суд га је ухапсио 2008. године због трговине кокаином, али је после три године побегао.

Поново је ухапшен 2014. када је заплењено 278 килограма кокаина.

БОНУС ВИДЕО:

(Косово Онлине/Албаниан пост)