Јован је споран стан преписао свом сину када је имао седам година, како би га обезбедио у случају да се њему нешто догоди, пошто га је добио већ у позним годинама из трећег брака са психијатром, 30 година млађом, Данијелом Тиосављевић, али се онда све преокренуло.

Са Марићем у том стану борави и млада Нигеријка, која је приближних година као његов син. Адвокат Немања Јоловић тврди да је Марић претио бившој супрузи да ће је заклати, а да је све то гледао њихов син Матеја. Како каже за “Ново јутро”, крајње је време да се на овај случај стави тачка.

Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro

 

 

- Све што сам говорио, говорио сам на бази чињеница. Као прво, Јован Марић је избацио сина и супругу из стана 2010. године, када је Матеја имао 10 година. Избацио их је тако што је у два наврата мењао браву на вратима. Стан који је био Матејин оставио је другој по реду супрузи Александри која је поднела тужбу за поништење уговора о поклону. Донета је пресуда и уговор је поништен, а Марић потом оставља половину стану супрузи, а другу половину продаје за 45.000 евра. Марић је, дакле, избацио сина физички, а онда га је уговорима и формално лишио права на стан - подсетио је Јоловић.

После 10 година, у јануару ове године добијена је пресуда којом су поништени уговори између Марића и његове супруге, а Алекандра Марић треба да се исели.

- Сада се сетио да има дете, а није се сетио пуних 10 година, откад га је избацио! Суд је донео пресуду којом је Јовану изречена мера на основу насиља које је вршио према супрузи, што вербално, што физички. Претио јој је да ће јој одузети дете, да је угледни професор и амбасадор и да ће је уништити. Ово је матрица да се освети Данијели - каже Јоловић.

Истиче да Марић није без имовине, па је летос купио стан у Краљице Наталије на име своје ћерке Јоване. У овом стану има право доживотног коришћења.

Јован Марић укључио се у програм из спорног стана, а прво што је изјавио јесте да је адвокат Јоловић - највећи лажов од свих и да је две године провео у затвору због подмићивања медија. Још једном је поновио оно што је већ говорио у медијима: када је стан купљен, када се развео и када је склопио брак са Данијелом, а на питања да ли ју је малтретирао, тукао и вређао је, и то пред сином, Марић одговара одрично.

Истиче да је основа психијатрије да се пред дететом не прети, не вређа и не свађа. На питање да ли је своју супругу пред дететом називао курвом и проститутком, Марић одговара:

Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro

 

 

- Нисам никада и хвала Јоловићу што је покренуо то питање. Кажу ми да мора да сам повредио јако супругу чим ми се овако свети. Психијатри знају да, ко истражује самоубиство, на крају и сам изврши самоубиство. Рекао сам то и Данијели када је решила да ради докторску дисертацију на тему психопатологије проституције. Пре тога је радила рад о клептоманији - каже Марић.

На питање Јоване Јеремић како би објасио да је Чарлс Буковски цео живот писао о проституцији и како је могуће да један интелектуалац генерализује ствари, Марић одговара:

- Ви нисте психијатар и не знате шта су несвесни мотиви да нешто проучавате, рецимо, има ствари које вас интересују, сад нећу да причам због публике, то није наша тема. Међутим, водите рачуна шта вас интересује јер је то оно што је несвесно и о вашем импулсу за говор, јер због тога вам је дете касније проговорило, и тако даље нећу сада да причам.

Јована Јеремић жестоко је одговорила на перфидан напад психијатра у којем је чак споменуо и њену ћерку:

Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro

 

 

- Пошто сте тако безобразни, сада ћете ви мене да чујете! Нисте на месту, безобразни сте и никада нисте били џентлмен. Ово што сте сада урадили и показали, то што манипулишете у јавности да вас син избацује из стана, то је ваша срамота.Срамота је како се понашате према сину и шта сте му приредили са његових 19 година. Коме ви можете да будете психијатар и кога ви можете да лечите када сами са собом себе не можете да усмерите? Нисте позвани да дајете дијагнозу о томе како ја говорим, колико говорим, о чему говорим, нити да ми на фињака намећете дијагнозе. Немојте да тражим да се вама уради вештачење и да се испита ваше стање свести, јер се тиме досад нико није бавио. Ово вам је први и последњи пут да користите јавни простор да постављате дијагнозе и да злоупотребљавате функцију психијатра у јавности, јер то радите све време - изјавила је водитељка.

Јована Јеремић истиче да она не треба да буде и није тема:

- Ја овако говорим одувек и са оваквим начином говора успела сам да постанем ТВ лице број 1 у Србији, а да мој шер буде 21! Наставићу у овом смеру, а за мене и говор мог детета се не секирајте. Брините се за себе и за то како ћете да решите то што вас рођени син не жели до краја живота да погледа.

На питање у ком својству се у његовом стану налази Нигеријка и да ли би екипа ТВ Пинк могла да сними стан, Марић каже:

- Не можете! На основу чега бисте видели мој стан? Лепо ме питате, ја вам лепо кажем "не можете", рекао је Марић, да би га водитељка Новог викенд јутра потом запитала:

Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro

 

 

- Што сте се избацили толико из такта? Мислила сам да сте стабилнији - било је Јованино питање.

На питање о Нигеријки, Марић је одговорио:

- Зашто бих вам одговорио? Она је кућна помоћница. 

- По граду се прича да је робиња, да вам кажем директно - рекла је Јована Јеремић.

- Одакле вам тако блесава идеја? Мислио сам да сте ви интелигентна жена, али сам се очигледно преварио - рекао је Марић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".