Тихомир Станић се већ веома, веома дуго сврстава у ред наших најбољих глумаца, како позоришних, тако и филмских.

У последње време имамо прилике да га гледамо у новој сезони Убица мога оца као превејаног инспектора Марјановића, глумио је и са Ненадом Јездићем у новој верзији Камионџија, а његова улога у представи и филму Фалсификатор се може назвати култном. 

Фото: В. Данилов

 

 

Популарни Тика је приликом једног интервјуа открио да се родио на једном веома необичном месту, што је изгледа и одредило његов даљи животни пут. 

Тихомир је рођен у селу Шешковци у данашњој Босни и Херцеговини, али ни град ни држава нису то несвакидашње место на које мислимо. Станићев отац је у моменту када је његова жена била трудна са Тихомиром, радио у школи у овом месту. Тако сплетом околности дошло до тога да се наш глумац роди - у школи.  

- Родио сам се 17. новембра у школи, у селу Шешковци, задња пошта Кришковци, општина Лакташи. Мој отац је тамо био учитељ, а затим и директор - открио је својевремено Станић.

Како је рекао, пошто се родио на таквом месту, имао је могуност да чита мало више од својих вршњака. Уз то, он је био и пасионирани заљубљеник у читање. Кад се те две ствари саберу, можда и није необично што је свој животни позив пронашао у глумачким водама.

- Пошто сам се родио у школи, један ходник је делио моју спаваћу собу од школске библиотеке и биле су ми доступне све те књиге из њеног фонда, а имао сам и страст за читањем. Велику, огромну страст и чак сам бежао са часова физичког да бих читао - рекао је за Глорију Станић. 

 

Фото: Предраг Митић

 

Омиљени писци су му били и остали Иво Андрић и Милош Црњански. Са њима се одувек најбоље "разумео".

- Уз све што сам читао, можда понекад и у невреме, Андрићева проза и поезија Црњанског биле су ми најпиткије и најбоље сам их разумео, чини ми се, у свим периодима живота. Можда сам тако и научио слова, али сигурно сам на Андрићевим делима одрастао и све што сам читао касније сам мерио тиме. То је била нека врста еталона у мојој младости и одрастању - преноси Курир Станићеве речи.

Ово није једина интересантна прича везана за Станићев приватан живот. Наиме, раније је причао како га је његова партнерка више пута одбила када ју је просио, због чега ни данас нису венчани.

БОНУС ВИДЕО: