Нејт и Маријана Кулман из Стубенвила венчали су се 28. октобра и отпутовали у Свету Луцију где је младожења настрадао у бизарној несрећи током скијања на води.

- Нејт је био диван муж, пријатељ, син и брат у Христу - наводи се на ГоФундМе страници.

Више детаља о несрећи на меденом месецу није саопштено, преноси Њујорк пост.

Младожења је био студент Фрањевачког универзитета у Стубенвилу.

Фото: Друштвене мреже

 

- Људи који су имали благослов везе са Нејтом могли би да испричају много прича које детаљно описују каква је био забавна и авантуристичка душа. Речима се не може описати слом срца породице. Молимо за помоћ да помогнемо око трошкова сахране и путовања породице - додаје се на страници.

Фото: Друштвене мреже

 

На другој ГоФундМе наводи се да ће донације помоћи да се покрију трошкови авионских карата за Свету Луцију и назад, издавања пасоша, превоза, смештаја, оброка, сахране...

- Молите се и за породице. Нека им Бог да снагу и да Божје присуство испуни њихова срца - наводи се у акцији прикупљања средстава.

Два рачуна су прикупила више од 100.000 долара заједно до уторка ујутро.

Нејтова мајка, Хедер Кулман, написала је прошле недеље на Фејсбуку да је одлетела за Свету Луцију након што је њен син "завршио у наручју Исуса".

Фото: Друштвене мреже

 

- Нејтова смрт нас је све изненадила и једноставно нам је одузела дах. Божјом милошћу смо добро. Тако је тешко и болно, али ходамо сваки дан један по један тренутак - наводи Хедер.

Написала је да вера помаже њој и њеној породици да преброде бол.

- Тужна сам што Натанијел више није овде са нама, али знам да је веома жив на небу и да ће се молити за нас. Молим вас да нас задржите у својим молитвама док доводимо Нејта кући - написала је у својој последњој објави.

БОНУС ВИДЕО:

(Њујорк пост)