Како би се нагађањима стало на пут, брат Милорада Мандића Манде је пре извесног времена одлучио да јавно исприча целокупан развој догађаја. Ненад Мандић изјавио је да се Манда разболео пошто је постао управник Позоришта "Бошко Буха” које је захтевало комплетан ремонт.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Донације су стизале чак и од породице Ђоковић, нажалост, све то је било недовољно због чега је глумац доста тога сам урадио на реновирању и уложио како своје време, снагу, живце па и финансије.

- Кредит за стан и позориште су га одвели у гроб. Постао је 2014. године управник позоришта које није реновирано од Другог светског рата. Много је желио да га среди, сам је јурио спонзоре - почео је разочарано Ненад за Глоосy.

 

- И Новак Ђоковић је донирао новац, али то није било довољно. Целог себе је давао, са мајсторима остајао до три, четири ујутру и радио барабар са њима. Узимао је шпакле и гулио зидове, а ујутру куповао бурек. Сећам се да му је и син Филип говорио да иде кући и одспава мало, али он није хтео - рекао је Ненад и додао да позориште није био једини проблем који је имао.

- Када се оженио Ањом, дигао је кредит да купи стан. Али, пошто је већ био у годинама, морао је да плаћа осигурање како би се кредит обнављао. Узео је кредит у швајцарцима, јер је тада био најисплативији, али му је после годину и по дана пресео. Плаћао је скоро 100.000 месечно рату за кредит. То га је страшно мучило. Није лако сваког месеца зарадити тај новац, а где су остали трошкови.

Фото: Јутјуб принтскрин/К1 телевизија/Танјуг

 

 

Ненад је навео и да му је жао што позориште није реновирано ни после толико година, те да је дужност друштва да га обнови јер је то једини начин да његов брат почива спокојно.

Подсећања ради, глумац Милорад Мандић Манда преминуо је у 55. години, 14. јуна 2016. године на бини, усред премијере дечије представе “Петар Пан” у УК “Вук Караџић”.

БОНУС ВИДЕО: