- Ако ме неко буде питао како Срби третирају Русе, пустићу им овај снимак - написала је она уз снимак из теретане где у позадини иде руска песма, што ју је изгледа посебно одушевило.

@lizza_tar Often we hear russian songs playing in the sportsclub where we go 💕 This song is Feduk - Розовое вино, it was very popular at my early university years (~2017) #lifeinserbia #russiansong ♬ original sound - Elizabeth

У наставку је указала на још пријатних изненађења која су је дочекала у Србији.

- Прва ствар која ме је изненадила када сам дошла у Србију био је број људи који зна енглески језик, односно целокупно знање енглеског језика је овде сјајно. Са око 80 посто људи са којима сам причала могла сам да се споразумем. Посебно млади, они тако течно причају енглески да се може помислити да им је то матерњи језик. Ова ствар се тако разликује од Турске, где сам живела и где је било тешко пронаћи неког ко зна енглески чак, и неки основни ниво. А што се тиче Русије, тамо само млади причају солидно. Зато Срби, која је ваша тајна? - питала је она на крају свог видеа.

Она посебно има речи хвале за храну, каже да јој је пљескавица „апсолутно преукусна“, а чини се да су јој и цене пристојне. Млада Рускиња је открила колико она и њен момак потроше на храну на месечном нивоу у Београду.

- Највише купујемо у великим маркетима, тамо купујемо основне ствари на недељном нивоу, али свакако ако желимо неки слаткиш или нешто, одемо и до оближње продавнице. Тако да за овај месец потрошили смо 45.500 динара што је неких 385 евра за две особе“, израчунала је она.

С друге стране, лоше утиске покупила је – на пешачком прелазу.

- Оно што ме је шокирало јесте да у Србији, када као пешак прелазите улицу, аутомобили могу да прелазе заједно са вама, буквално возе поред вас. Ово се односи на ситуацију када аутомобил треба да скрене лево или десно, а пешаци имају зелено светло. То ми је хаотично. Како могу да имају зелено светло и пешаци и аутомобили? Углавном возачи стану али има и оних који не желе да вас примете, не знам како овакво правило уопште постоји? - објаснила је Елизабет.

БОНУС ВИДЕО: