Друго место на Евровизији 2004. године је освојио Жељко Јоксимовић с песмом "Лане моје".

Певачица Марија Божовић, која је те године учествовала на Беовизији, гостујући у једном подкасту открила је да је тадашњим такмичарима на основу енергије која је владала током проба унапред било јасно да ће победник бити Жељко Јоксимовић.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ми смо оне године у Сава центру знали да ће Жељко Јоксимовић да победи. То смо знали на пробама. Не зато што нам је неко нешто рекао, него по начину на који су се сви понашали у односу на њега и на његову пробу за његов наступ. То је баш лудило било. Толика је разлика била у томе како су се људи понашали према нама који као ту нешто... - рекла је Марија гостујући у подкасту "Игор и Владо", те наставила:

- Излази, као да је изашао, људи, не могу да вам објасним какав је то осећај. јер ми одрадимо пробу, па прођемо, седнемо у гледалиште, све те занима, то је толика разлика била. Одједном из мравињака излази грдило много људи. Масу се ствари намешта, сви су у неком хајпу. Значи, комплетна атмосфера и енергија се ту променила. Нама је ту било јасно да тај ниво на ком је он, на ком спремају његов наступ, труде се око њега да је то - то. Не мора нико ништа даље ни да нам прича. На крају је и било тако - закључила је Марија Божовић.

БОНУС ВИДЕО: