- Има дана кад сам ја једнако уморан као трудница или старија особа. Не желим да будем лош тип који одбија то да уради, али ја будем некад заиста исцрпљен. Не дижем се старијим људима ни трудницама у јавном превозу. Ја сам често уморнији од њих - написао је овај младић на друштвеној мрежи Редит.

- Постоје ситуације кад је некоме потребно да седне, а ако сте млади, увек сте ви тај од којег се очекује да ће понудити своје место. Будим се у три ујутро, с послом почињем у пет, целу смену од осам сати сам на ногама, а вожња аутобусом до куће ми траје 45 минута. Молим вас, немојте тражити од мене да устанем зато што сам млад.

- Гарантујем да је просечан 50-годишњи мушкарац који чита књигу у том аутобусу одморнији од мене - додао је он.

Фото: Милош Миливојевић/Танјуг

 

Појаснио је да су из његовог правила изузете особе с инвалидитетом којима би увек уступио место, али ту повлачи црту. Није ни слутио да ће својим ставом изазвати лавину коментара. И док су једни сматрали да је његово право да ужива у свом месту ако је платио карту, други су сматрали да то ствар некултуре.

"Ако си платио карту и први сео, слободно одбиј људе који траже да устанеш. Њихов је проблем што немају где да седну, не твој", " Устати старијој особи или трудници је ствар културе и васпитања", били су неки од коментара.

БОНУС ВИДЕО: