Дечак је данас сахрањен, а са болом и тугом на вечни починак уз родитеље, браћу и сестре и рођаке испратио га је и велики број мештана који су ужаснути незапамћеном трагедијом.

У Вишем јавном тужилаштву у Шапцу су рекли да после ове неће бити настављена истрага.

- У питању је класично самоубиство вешањем. Увиђај је обавила полиција, а дечака је прегледао лекар и није пронађено ништа сумњиво, па није обављена ни обдукција - рекли су у тужилаштву.

У селу је завладала туга због угашеног младог живота. Мештани Доњег Добрића одреда се похвално изражавају о породици дечака, а шта се дешавало "у четири зида" у овој породици мештани не наслућују.

- Много су вредни људи. Отац и мајка су радили за надницу, живели су скромно, могло би се рећи сиромашно, али су успели да на голом плацу својим рукама озидају две куће. Петоро деце, три сина и две ћерке су им највеће богатство. Сви су вредни и помагали су мајсторима када су зидали куће - прича мештанин Доњег Добрића.

Настрадалог дечака у селу су виђали када је путовао у школу у суседно село Лешница, где је ишао у осми разред. Играо је фолклор у КУД "Јадар", наступао на приредбама са вршњацима међу којима је био омиљен јер је био увек ведар и духовит.

Иначе, ова породица је пре годину дана била у жижи јавности читава два дана, када је нестао деветогодишњи син, а потрага завршена срећно. Дечак је после школе сватио код деде и онда се упутио својој кући, а када је увече постало јасно да се изгубио почела је потрага за њим. Целе ноћи и сутрадан до подне више од стотину полицајаца, мештани и родбина тражили су дечака, а онда се у тренутку отац присетио да је волео да се игра у сену и управо га је мајка пронашла промрзлог и гладног међу балама сена, одмах иза породичне куће.

- Социјални радници су истог дана када је дечак пронађен обавили разговор са њим и са његовим родитељима. После тога породицу је пола године пратио социјални радник и није било потребе да се предузимају корективне мере.

Извор наводи да после трагедије у којој се угасио дечаков живот социјални радници, у сваком случају, морају поново да покуцају на њихова врата.

- За полицију и тужилаштво је случај закључен, а у наредном периоду породицом ће морати да се баве социјални радници. Остало је четворо малолетне деце којима је, као и родитељима ће бити потребна подршка да преболе ову тешку трагедију. Уколико се открије нешто о чему се до сада није знало вероватно ће се проценити које мере корективног надзора треба да се предузму - наводи извор Телеграфа.

Подсећамо, дечак се обесио синоћ у недовршеном поткровљу породичне куће.

Јутрос, на капији родне куће дечака И. Н., из Доњег Добрића, који се обесио, осванула је умрлица.

- Испустио је своју племениту душу дана 18.11.2021. године у 13-ој години живота. Сахрана драгог нам покојника обавиће се у петак, 19.11.2021. године у 13 часова на гробљу у Доњем Добрићу - пише на умрлици.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".