Ако рерну напуните лонцима и лимовима за печење, ризикујете да оштетите њену унутрашњост, која су обложена материјалима потребним за равномерну расподелу топлоте. Стога, како бисте избегли ризик од неповратног оштећења рерне требало би одмах да је ослободите од посуђа које чувате унутра.

Оштећење унутрашњости рерне такође носи ризик од угрожавања квалитета хране коју ћете припремати у њој. Ситне честице ових материјала могле би да заврше у храни током печења, те се могу контаминирати, чинећи оброк нејестивим.

Фото: Профимедиа

 

Већина ватросталних посуда и лонаца има унутрашњи премаз који, ако је оштећен, угрожава сигурност хране која се у њима спрема. Одлагање неколико ватросталних посуда и лонаца једног у друге, како би сви стали у рерну, може да доведе до огреботина посуђа и оштећења овог премаза.

Ризици од ове погрешне праксе повећавају се ако у рерну стављате и посуђе попут ножева и хватаљки. Последњи ризик односи се на могућност да заборавите на посуђе у рерни и укључите је, можда претходно и загрете, а да не отклоните све што је унутра.

БОНУС ВИДЕО: