Мушкарац, чији идентитет није објављен, напустио је Греј Харбор у држави Вашингтон 12. октобра на Ивнингу, броду дугом око 13 метара. Службеници нису објавили ни имена спасилаца који су пронашли рибара, али Кинг-ТВ из Сијетла идентификовао их је као Рyана Плејнса и његовог стрица Џона из Сукија, града у Британској Колумбији.

- Видео сам нешто што је изгледало као сплав за спашавање у даљини те утрчао унутра и усмерио дурбин према сплаву, а онда је испалио ракету - казао је Рyан.

Пребачен је у болницу

- Повукли смо га на брод. Јако ме загрлио и било је емотивно - наставио је Џон. Додао је како му је човек рекао да је био сам на сплаву 13 дана те да му је испричао како је ловио лососе након што му је понестало хране.

Фото: Kiro7.com принтксрин

 

- Направили смо му доручак. Попио је три боце воде. Био је прилично гладан, јадник - наставио је. Службеници су саопштили да је рибар у стабилном стању, а канадска обалска стража и друга канадска спасилачка агенција превезли су га натраг на обалу.

Према Кинг-ТВ-у, мушкарац је пребачен у болницу у Тофину на даљње лечење. Иначе, рибар и још један мушкарац с брода Ивнинг требало је да се врате 15. октобра. У среду је Обалска стража саопштила да обуставља потрагу, чекајући нове информације.

Морнар који је испловио с рибаром није пронађен, а Обалска стража каже да је инцидент "и даље под истрагом". Није јасно планирају ли да наставе потрагу.

БОНУС ВИДЕО: