Популарни денсер Ђоле Ђогани сарађивао је са највећим музичким легендама као што су Драгана Мирковић и Лепа Брена. Након што је снимио и објавио документарни филм "Живот и сцена", Драгани је уступио део материјала који је годинама скупљао и снимао за оно иза сцене што нико није имао прилике да види.

 

Фото: Д. Мишић

 

 

- Драгани сам дао неке снимке које сам љубоморно чувао. Чак и снимак када је први пут дошла код мене у салу на вежбање. Дао сам јој нешто јако вредно, то нема цену, али дао сам јој од срца, јер она то заслужује. Она је мене задужила, ја сам мој филм радио са љубављу и он није само о мени, него о том времену и драго ми је што ту емоцију сада и неке друге генерације могу да осете - започео је Ђогани, па наставио:

Фото: Фејсбук принтскрин/Dragana Mirkovic

 

 

- Нисам радио филм због популарности, нити из неке користи, већ за себе и као печат тог времена. На РТС-у је емотиван цео филм, а на Јутјубу по епизодама. Због ауторских права сам морао да сечем неке делове, јер се у филму не ради само о мени и мојој музици, него о музици тог времена. Драгане, Брене и многих других извођача. Многи ми нису дали одобрење, па сам морао да скраћујем - испричао је Ђоле.

- Глупо је да их наводим, има их доста. Не само што нису дали дозволу, него се нису ни јавили. Када сам правио филм звао сам Драгану да ми да интервју и она је то урадила, зато сам ја њој узвратио и дао јој материјал који сам својевремено снимао. Рецимо, Брена се није ни јавила. Ја сам је контактирао преко њених менаџера, а она се није ни одазвала, није чак ни одговорила - тврди Ђогани и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Брена је увек имала дистанцу према мени. Ја сам једном причао о "Гранду" и мислим да се она наљутила, јер сам ја рекао да се није појавила ниједна велика звезда, а то је оно време када су у "Гранду" највеће звезде били Дадо Полумента, Бобан Рајовић, Оља Карлеуша".

БОНУС ВИДЕО: