Данас је званично отворена конференција у организацији Високе школе за пословну економију и предузетништво.

Ова конференција траје више од деценију и служи као корисна платформа за размену међународних искустава и добре праксе усмерене ка смањењу високих стопа незапослености и подстицању запошљавања преко већег динамизма у развоју приватног предузетништва, како на нивоу националне економије тако и у глобалним оквирима. 

У хотелу "Холидеј Ин" окупио се велики број међународних стручњака из чак 24 земље. Они ће кроз научне и стручне радове разменити искуства, а ове године има преко 60 радова са више од 130 домаћих и страних аутора.

FOTO: Dusica Radovic

 

Циљ ове конференције јесте да ову врло важну област друштвеног живота ставе у фокус, те у томе истрајавају из године у годину.

- Време од прве конференције до данас се вишеструко променило, како на домаћем, тако и у окружењу око нас, не само у Европи него и у свету. Различити изазови представљају мотив за њихово решавање, посебно у домену едукације, запошљавања и предузетништва. Најсавременије технике и технологије укључују се све сфере живота, па њихово праћење и потенцијална припрема представљају услов опстанка - упутила је поздравне речи присутнима Мина Зиројевић, помоћница министра просвете за међународну сарадњу и европске интеграције.

FOTO: Dusica Radovic

 

Она је истакла да им је важна и кључна сарадња са Заводом за запошљавење из разлога што они могу да кажу "где неко фали" и где нас има више.

- С друге стране, морамо да се ослонимо на способне људе који воде практичан део, односно, људе који школују нашу децу и који треба да пронађу најбољи начин како да образују нове генерације. И наравно, на све оне који су Заводу за запошљавање - да им нађемо најбољи начин како да се они истакну у савременом свету. Велики значај у даље развоју образовања имаће иновативност, практична настава, флексибилност, међународна сарања и континуирано усавршавање - истакла је Зиројевићева.

Присутнима се обратио и Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање и мр Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију у Привредној комори Србије.

FOTO: Dusica Radovic

 

Конференција се организује у сарадњи са Високом пословном школом струковних студија "Проф. др Радомир Бојковић" из Крушевца, Универзитетом "Едутус" из Мађарске, Универзитетом примењених наука "Станислаw Стасзиц" из Пољеске, Факултетом за филозофију  Универзитета у Софији "Ст. Климент Охридски" из Бугарске, интернационалним колеџом за интердисциплинарне студије из САД, Факултетом за предузетништво Универзитета у Техерану из Ирана, Институтом за економска истраживања при Бугарској академији наука и Београдском банкарском академијом.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".