Иако селидбе углавном представљају нови почетак, оне су у исто време и велики стрес, јер захтевају привикавање. Они који нису отворени за оваква искуства и експерименте знају да ново окружење понекад доноси и страх, као и сумњу да ли ће све бити онако како су желели. Нова места неминовно са собом доносе нове ствари, нове обичаје, али и другачију динамику живота.

То је показао и један Канађанин у објави на ТикТоку кад се преселио из Канаде у Аустралију. Иако је поред топлих дана очекивао шетње по плажама, динамичан и леп живот на какав су Аустралијанци навикли, испред своје куће затекао је сцену која га је престравила.

- Људи, због овога се не селимо у Аустралију! Због овога не мрдамо и због овога остајемо у Канади. Канада је много боља земља, верујте ми - чује како говори мушкарац на снимку.

Кроз врата је показао змију која је стајала на трему испред куће и покушавала да уђе. Дугачка змија је престравила тиктокера, међутим пратиоци су му поручили да је безопасна и да не би требало да се плаши.

- То је само карпет питон, бићеш океј.

- Тачно тако, један од разлога што се не бих преселио у Аустралију. Створења на отвореном су попут вашег станодавца, склона су изненадним посетама и могу изазвати срчани удар.

- У Канади је на вратима медвед!

- Живим

Фото: принтскрин ТикТок/dunkywunky1

 

 

Аустралији и никада нисам имала овакав проблем, зависи у ком си делу.

- Али људи, ви имате медведе - били су неки од коментара.

Тиктокер је објаснио да се навикао на окружење и да је схватио да таквих змија има готово свуда, а највише по крововима и да су у потрази за штеточинама, те попут мачака лове мишеве и глодаре.

Овај мушкарац је у једној од својих објава рекао како је путовао по свету након болног раскида. Већ седам година је у Аустралији и живи у Брион Ширу, малом приобалном месту где је отпочео нови живот.

Иако се жалио на змије, тиктокер је у једној објави открио како му се у Аустралији свиђа прелепа природа која изгледа тако дивље и да свакодневно иде у јутарње шетње по плажи, те да је том приликом видео китове, делфине и морске корњаче.

У овој острвској земљи допада му се менталитет људи који су, како је рекао, врло љубазни, са одличним смислом за хумор и заиста уживају у животу. У Канади је, како каже, био фокусиран искључиво на посао, а у Аустралији је пронашао баланс између посла и уживања.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".