Ужасавајући снимак из пиваре Тсингтао на друштвеним мрежама већ има неколико десетина милиона прегледа.

Компанија је саопштила да је обавестила полицију након што је откривен инцидент и додала да је спорна серија пива запечаћена. Тсингтао је иначе један од највећих кинеских произвођача пива и највећи извозник.

На снимку се види радник, одевен у униформу и са кацигом на глави, како се пење преко високог зида и улази у контејнер пре него што почне да мокри у течност.

ПОЛИЦИЈА ПОКРЕНУЛА ИСТРАГУ

Локални медији, међутим, незванично наводе да сниматељ и мушкарац са снимка нису запослени у пивари.

Канцеларија за надзор тржишта и администрацију града Пингдуа саопштила је да су одмах формирали тим и провели истрагу. Из пиваре су навели да "дају велику важност" снимку који кружи друштвеним мрежама, а полиција је започела истрагу.

Корисници кинеских друштвених мрежа су шокирани снимком јер је спорни бренд пива врло познат у земљи и иноземству.

- П*шање које ће уништити много новца! Овај радник је овде направио велику штету - гласи коментар који је добио највише лајкова на платформи Wеибо.

Дан након што се снимак појавио деонице пиваре оштро су пале кад је шангајска берза отворена, али су се касније стабилизовале.

Јавност је недавно, подсетимо, шокирало понашање мајстора који су радили на адаптацији једног стана у центру престонице! Мајстори су према речима станара суседне зграде мокрили са крова!

(ББЦ)

БОНУС ВИДЕО: