Он је рекао да се од среде готово увек користи иста имејл адреса која се налази изван ЕУ, у Швајцарској, оцењујући да је то вероватно због тога да би се избегле одређене санкције Уније.

Бон је истакао да је до сада покренуто више од 60 истрага у вези са лажним дојавама о бомбама.

- Велики идиоти, чак и велики деликвенти - рекао је Бон говорећи о ауторима вишеструких лажних претњи бомбама, објавио је "Фигаро".

Бон је истакао да је, на срећу, било много мање лажних дојава у суботу, првог дана поласка на одмор многих Француза.

Министар је рекао да поједини од тих људи који шаљу лажне претње збијају лоше шале, док други заиста желе да уплаше људе, а да понекад постоји и нека врста такмичења у, како је навео, "глупости између хакера".

- Свако има одговорност, укључујући платформе и друштвене мреже, да не подржава ову врсту напада и да што пре сарађују са француском цивилном авијацијом и нашим правосуђем - истакао је Бон.

Према његовим речима, прављење лажних узбуна је изузетно опасно због тога што мобилише снаге безбедности на неколико сати, као и због приморавања људи на евакуацију што, у неким случајевима, доводи до окупљања људи напољу, што је такође безбедносни проблем.

Поред аеродрома, на мети лажних дојава о бомбама посебно су одређене јавне установе.

Версајска палата привремено је данас евакуисана седми пут за осам дана.

Осумњичени је ухапшен у петак због телефонског упозорења у вези са Версајском палатом, док су остала постављена на владину веб страницу, према полицијским изворима.

Француска је подигла безбедност на највиши ниво након што је учитеља Доминика Бернара у средњој школи у Арасу 13. октобра нападач убио у нападу ножем и тешко ранио још три особе

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".