Акција потраге за телом молдавске држављанке (27), која се у петак изгубила под таласима у мору код плаже у Сутомору, настављена је у суботу, објавиле су Вијести.

Спасене су три особе, а Молдавка се утопила на само двадесетак метара од обале.

Према речима заменика директора Управе поморске сигурности и управљања лукама Црне Горе за трагање и спасавање на мору (УПСУЛ) Жарка Лукшића, спасиоцима из УПСУЛ су се у акцији потраге прикључили и припадници Службе заштите и спасавања Бар, као и Сектора граничне полиције.

Лукшић је истакао да ће УПСУЛ наставити потрагу за Молдавком на мору са специјалним скутерима и чамцима чим се таласи смире.

Такође ће се благовремено укључити и рониоци Регионалног центра из Бијеле и хеликоптер Ваздухопловства ВЦГ када буду бољи временски услови, истакао је Лукшић.

Подсећамо, држављанка Молдавије (27) удавила се у мору код Сутомора, док су четири особе, старости око тридесет година, успеле да допливају до плаже.

"Удавила се на само 20 метара од плаже"

- Али женској особи није било спаса и дошло је до дављења на само 20-ак метара од обале. Огромни таласи нису дозвољавали да им ико у том тренутку помогне. Убрзо су дошле службе МУП ЦБ Бар, Сектор граничне полиције и Завод за хитну медицинску помоћ да збрину остале особе - прецизирао је он.

Како даље наводи, до трагедија долази због немарности и олаког схватања најаве о погоршању времена.

БОНУС ВИДЕО: