На чартер лету из Лондона за Орландо догодио се несвакидашњи инцидент.

Недуго након полетања посада је приметила "прејаку буку" након чега је летелица компаније "Титан Ервејс" морала да се врати за Лондон.

Француско тело за истрагу ваздухопловних несрећа на земљи (БЕА) открило је затим велика оштећења на Ербасу 321нео ЛР изграђеном у немачкој фабрици у Финкенвердеру. Недостајала су три прозора, а три су била лабава и претило је да испадну. Речено је и да је оштећен леви вертикални стабилизатор. Како је до тога дошло није јасно.

БЕА је саопштила да је у питању "озбиљан инцидент".

Квар међутим није утицао на понашање летелице, а посада је такође остала прибрана током повратка у Лондон. Компанија је саопштила да пилот није прогласио хитан случај и да је безбедно спустио авион на земљу.

- Хитне службе у ваздушној нису биле активиране - саопштила је компанија.

Британска управа за истраживање ваздухопловних несрећа (ААИБ) сада такође проверава инцидент који се догодио 4. октобра. Испрва није било познато колико је путника било на лету, а авион је наводно у тренутку кад је инцидент откривен досегао висину од 14.500 стопа што је више од 4.000 метара.

Авион је иначе стар само две и по године и претходно га је британска влада користила као ВИП летелицу.

Авион Копа ерлајнса који је летео за Тампу из Панама Ситија, подсетимо, недавно се вратио након претње бомбом, 144 путника су искрцана, али се испоставило да је била лажна узбуна.

Званичници су извршили хитну инспекцију авиона и открили да је уствари пелена за једнократну употребу за одрасле био предмет који је изазвао страх.

(Феникс магазин)

БОНУС ВИДЕО: