Глумица Мирјана Карановић проговорила о борби против сек*уалног насиља, па признала да ли се она током каријере или неко њој неко близак сусрео са тим.

Наиме, глумица је рекла да зна да су многе њене студенткиње, али и студенти, били или су још увек жртве злостављања и то на разне начине.

Фото: АТА имагес

 

- Када сам била почетник, млада глумица, имала сам срећу, али сусретала сам се са разним видовима манипулације. Нисам никад била физички злостављана нити уцењивана, ваљда што сам имала срећу да се још на почетку каријере позиционирам као карактерна глумица. Али знам да су многе моје студенткиње, па и студенти, били и још увек си жртве злостављања, и то на разне начине, неки сексуално зластављања и уцењивања - рекла је Мирјана и додала да о овоме непрестано треба говорити:

- О томе се данас много прича и требаће времена свима да прихвате нека нова правила у којима се не подразумева да ако си на неком вишем положају, ту моћ можеш да демонстрираш уцењујући и градећи ситуацију у којој можеш да добијеш шта год желиш помоћу моћи. Сада је важно о томе говорити, иако су људи данас нервозни, и доста им је тога, и мисле да је то превише. И мисле да би требало да се вратимо на старо, на то неко дивно време, у ком смо сви ћутали и правили се да је све у реду. Није у реду и требало би то ђубриште рашчистити, што је више могуће. 

Фото: Профимедиа

 

Глумица је осим овога открила и како се бори против негативних ситуација у животу, па признала да јој је некада баш тешко.

- За борбу против лоших ствари које вам се дешавају у животу, мислим да би требало урадити најтежу ствар. Када паднете, морате да натерате себе да устанете и да кренете, иако, можда у том тренутку, не знате где бисте. Не знате ни где ћете завршити, ни како ће се све дешавати даље у животу и шта ће бити у будућности, да ли ће вас неко прегазити и кад устанете и кренете или ћете стићи негде где је много боље. Живот је то. Често завршиш на дну, али ради се о твојој одлуци и нечему што можеш' да мењаш. Сваки човек има могућност да мења свој живот, да одлучи да ли ће остати на дну или ће направити први корак - рекла је глумица.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".