Леонард Кјур (53) је пре три и по године ослобођен оптужби за оружану пљачку у којој није учествовао, а био је осуђен на доживотну казну затвора. У понедељак ујутру заустављен је због пребрзе вожње у округу Камден, наводи се у саопштењу. Он је наводно возио 130 км/х у зони у којој је ограничење било 110, известио је Неw Yорк Тимес позивајући се на шерифовог званичника.

Нису објављени снимци полицијске камере

Кјур је изашао из свог аутомобила на захтев полиције и испрва је сарађивао, али је наводно постао насилан након што му је речено да ће бити ухапшен, наводи полиција. Полицајац је употребио електрошокер и палицу у покушају да га свлада кад га је мушкарац напао, наводи агенција.

Након што је Кјур одбио да послуша полицајца и наставио с опирањен, полицајац је извукао пиштољ и запуцао. Хитна помоћ је позвана на лице места, али је Кјур умро касније у болници. Још није познато постоји ли снимак инцидента с камере на телу полицајца и хоће ли бити објављен.

Кјура је у случају ослобађања из затвора заступао Пројекат невиности с Флориде.

"Схрвани смо вешћу да је наш клијент јутрос трагично убијен", наводи се у саопштењу и додаје да је имао посао, да је у процесу куповине куће и да је сањао о томе да упише школу за музичку продукцију.

Примио велику одштету

У августу ове године Кјур, који је живео у предграђу Атланте, добио је 817.000 долара одштете за осуду и затворску казну, коју је гувернер Флориде Рон ДеСантис потписао.

(Индеx)

БОНУС ВИДЕО: