Гости су цео посао обавили већ у првом полувремену постигавши свих пет голова.

Прва два гола постигао је Кристијано Роналдо (5-11м, 21), а међу стрелце су се уписали и Бруно Фернандеш (25), Жоао Кансело (32) и Жоао Феликс (43).

Осим уверљиве победе Португалаца, сусрет је обележио и инцидент у 39. минуту када је један од домаћих навијача прескочио ограду и потрчао према Кристијану Роналду, успевши чак и да га зграби за дрес, пре него што га је обезбеђење одвело са стадиона.

Фото: Принтскрин/Редит

 

Но, није то била једина нефудбалска ствар која је обележила дуел. Једном босанскохерцеговачком коментатору толико је било пресело да преноси потоп своје националне селекције да је на БХТ-у усред преноса, на самом почетку првог дела, замолио гледаоце да промене канал и гледају нешто друго, јављају босанскохерцеговачки медији.

Подсетимо, Босна и Херцеговина је остала без изгледа за пласман на Европско првенство кроз квалификациону групу, али још има шансу кроз доигравање које је осигурала преко Лиге нација. Португал је математички осигурао пласман на Еуро још раније, а у Зеници је победом осигурао и прво место у групи.

БОНУС ВИДЕО: