Због силовања детета млађег од 15 година на сплитском суду је на годину и по дана малолетничког затвора одуђен 21-годишњак, док је његов вршњак у истом случају оптужен за блудничење добио условну казну. Обојица су добила и васпитне мере - како би били укључени у психосоцијални третман. Такође им је забрањено да узнемиравају жртву. 

Њих двојица су, према оптужници, у мају 2021. позвали девојчицу на кров небодера у средишту Сплита. Претили су јој и насилно је угурали у лифт, попели се на кров и закључали врата, како не би побегла. У пресуди се наводи како су је дирали по интимним деловима тела, након чега је један младић отишао с крова зграде закључавши врата.

За то је време други 21-годишњак ђевојчицу љубио, притискао је телом, откопчао јој панталоне, а потом је силовао држећи је рукама за врат. Девојчицу је од даље тортуре спасио брат који се попео на кров.

Двојица тада 18-годишњака била су у притвору месец дана. Истражни затвор им је крајем маја 2021. одређен због утицаја на сведоке, но након месец дана проведених у затвору у Билицама пуштени су да се бране са слободе. Отад су били на слободи.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: