Драгана Мирковић гостовала је у једној емисији и том приликом је открила да није желела да буде певачица.

Фото: АТА имагес

 

- Стално су ме терали да певам на приредбама, али била сам јако стидљива. Одувек сам волела музику, али никад о себи нисам размишљала као о некоме ко стоји пред публиком и певам. Имала сам друге снове. Хтела сам да завршим факултет и будем туристички водич како бих пропутовала цео свет - рекла је Драгана.

Када је добила понуду да сними прву плочу, пристала је само из једног разлога:

- Тада су постојала само два канала на телевизији. Филмови су се пуштали ретко, два у току недеље. Могао си само да читаш књиге да би мало маштао о неким стварима. Имала сам другарице и са њима сам се виђала, али било ми је у том периоду било јако досадно. Онда сам рекла себи иди у тај Београд, прошетај тамо и видим како то изгледа. Из чисте досада сам пристала. Од плоче наравно неће бити ништа, тако сам мислила. Тако сам отишла у студио Кошутњак и снимила плочу за два дана и први и други глас.

Била је добро прихваћена, мада тога од треме и узбуђења у том тренутку није била свесна:

- Покојни Аца Радојчић који је тада био звер као сниматељ, сви су га се плашили, говорио је тада неким мојим старијм колегама: "Да вам доведем ја ону малу Драгану да видите како се снима плоча!" Мама и тата су ми говорили да сам баш лепо прихваћена, али ја тада о томе појма нисам имала.

Курир

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".