У амазнској прашуми постоји једно веома необично племе у којем живи, чак, 3.000 жена и само седам мушкарца. У њему вековима влада матријархат, а даме доминирају и припаднике јачег пола искоришћавају само за интимне односе. Дакле, нежнији пол се пита за све, доносе најважније одлуке везано за читаву заједницу и брину о деци.

У овом племену, за које многи кажу да врло примитивно живе у кућама од сламе, ипак, важе одређена правила, а мушкарци морају да их поштују. Наиме, како их има само седморица, жене их мењају и одређеним временским интервалима, како би све стигле на ред.

Око руке мушкараца жене вежу врпцу како би показале свакодневно власништво. Конац значи да та жена поседује одређеног мушкарца тога дана и не сме ниједна друга да му приђе. Концепт брака у овом племену не постоји, венчања се не организују, већ даме међусобно мењају момке.

 

Међутим, деца припадају искључиво мајкма и оне брину о наследицима, мада и мушкарце третирају као децу. Док они не преузимају никакву одговорност за малишане.

Њихова једина обавеза је да буду спремни за размножавање и ништа друго, јер их гледају као ретке ресурсе. Али, са друге стране, морају да испуњавају све необичне захтеве жена у кревету. Хране их, веровали или, белим црвнима, како би сачували виталност тела и енергију. Са друге стране, због начина живота, немају дуг век.

Мушкарце са већим задњицама и стомацима жене из племема много више цене, јер сматрају да су много бољи и спремнији за интимне односе и да могу много ефикасније да се размножавају, као и да имају много боље гене.

А када пожеле да се склоне од жене, пењу се на дрвеће и тамо живе и проводе време, јер једино је то место где могу да се одбране од њих. Осећају се као угрожена врста и сматрају да им положај у заједници није уопште на завидном нивоу, напротв. Међу седам мушкараца у племену један је старац, други је 13-годишњи дечак, а остали су тек деца, зато је размножавање заиста врло тешко.

БОНУС ВИДЕО:

(Стил Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".