Прво је извучен једноипособан стан од 46 квадрата у насељу Земунске капије, а добитник је Алекса Весић из Лазаревца, док је износ добитног рачуна био нешто више од 3.500 динара.

Потом је извучен добитник двособног стана од 54 квадрата у Земуну, а овог пута посрећило се Браниславу Миодрагу из Шида, а рачун је био 635 динара.

Фото: РТС принтскрин

 

Фото: РТС принтскрин

 

У извлачењу добитника помогла је селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић.

Фото: РТС принтскрин

 

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је ово велика ствар за грађане Србије, и да је до сада 230 милиона рачуна сакупљено.

- Важно је да су грађани схватили да је важно да узимамо рачуне и да се боримо против сиве економије. Преко 800.000 рачуна уђе у систем преко апликације за ову наградну игру - рекао је он на почетку емисије.

Водитељ Слободан Шаренац рекао је да је од последњег извлачења до сада стигло више од 140 милиона рачуна, а шансу да добије стан има скоро милион грађана Србије.

Током укупно пет извлачења, до 11. новембра, грађанима ће бити подељено 10 станова. Станови који се додељују у овом другом кругу наградне игре су у насељу Земунске капије, шест станова, а четири су у блоку 63 на Новом Београду.

Право учешћа у наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Србији, који преко инсталиране апликације "Узми рачун и победи" региструју своје фискалне рачуне без обзира на њихове износе.

Фото: РТС принтскрин

 

Ову апликацију је до сада иначе инсталирало више од милион грађана.

Према подацима са сајта Пореске управе за наградну игру је стигло више од 244 милиона рачуна. У просеку се дневно пошаље око 804.000 рачуна, а просечан износ по рачуну је 1.046 динара.

Извлачења у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи" биће организована сваке суботе од 14. октобра до 11. новембра, на првом програму РТС-а са почетком у 18 часова.

Фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења учествују тога дана у извлачењу, а они регистровани након тог времена и који нису извучени учествују у наредном извлачењу.

Фото: Илустрација Новости

 

Укупна вредност наградног фонда наградне игре "Узми рачун и победи" износи 1.682.035,07 евра. Наградни фонд чини 10 станова у Београду који ће бити подељени у пет извлачења и то:

- Прво извлачење 14. октобра 2023 - Једноипособан и двособан стан у Београду

- Друго извлачење 21. октобра 2023 - Једноипособан и двособан стан у Београду

-Треће извлачење 28. октобра 2023 - Два двособна стана у Београду

- Четврто извлачење 4. новембра 2023 - Двособан и трособан стан у Београду

- Пето извачење 11. новембра 2023 - Трособан и четворособан стан у Београду

Наградна игра "Узми рачун и победи" како је раније казао министар финансија Синиша Мали значајна је за фискални систем Србије, јер како је навео што су уређеније финансије, то је буџет већи, те преостаје више новца за повећање плата и пензија, за једнократна давања и за изградњу ауто-путева, болница, школа.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".