Осумњичени Зорица М.(61), Јелица М. (42), Никола М. (26), Милан А. (48) и Антонио Р. на челу са Николом Т. (42) који је осумњичен да је организатор, ухапшени су због сумње да су припадници ове међународне организоване криминалне групе од августа 2020. до октобра 2023. године, на територији Србије, Немачке и Француске експлоатисали кроз просјачење већи број деце узраста од 5 до 11 година и једну тридесетседмогодишњу држављанку Украјине, док су осамнаестогодишњу жртву овог кривичног дела држали у положају сличном ропском.

Како незванично сазнаје Блиц, ова група је стекла најмање 4.5 милиона динара.

- Малолетну девојчицу су продали за најмање 3 милиона динара ради брака. Њу су терали и на просјачење и тако зарадили још 1.5 милиона динара - каже извор "Блица" упознат са случајем.

Експлоатацијом две девојчице зарадили су најмање 880 хиљада динара, експлоатацијом држављанке Украјине најмање 250 хиљада динара.

- Експлоатацијом још најмање четири детета они су узели 360 хиљада динара - каже извор "Блица".

Према нашим незваничним сазнањима, они су новац користили за личне потребе - куповину возила и злата.

Током хапшења затечена деца

Подсетимо, како је "Блиц" писао, претресањем њихових станова пронађено је више мобилних телефона и СИМ картица, новац, документација о међународним новчаним трансакцијама, као и УСБ меморије.

Током акције хапшења на више локација затечено је шесторо деце од 6 до 11 година која су збринута у сарадњи Канцеларије за координацију активности у борби против трговине људима, Центра за заштиту жртава трговине људима и Центра за социјални рад у Лозници, у складу са њиховим надлежностима и начелом најбољег интереса детета.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, спроведени надлежном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО