Овим поводом се огласила Вера Јанковић, Николинина мајка и потврдила да је пресуда донесена данас.

- Он је осуђен на 7 година за евентуални умишљај за тешко дело против безбедности саобраћаја и 1 годину и 2 месеца за непружање помоћи. Одатле и јединствена казна од 8 година. Има забрану управљања моторним возилом од 4 године - рекла је Јанковић.

Подсетимо, саобраћајна несрећа у којој је страдала ова девојчица догодила се 7. децембра прошле године, а породица је од тада организовала пторесте којима су присуствовали многи грађани и подржали иницијативу о сигурности у саобраћају, да више ниједно дете не би страдало.

Николинина мајка је основала и Удружење родитеља страдале деце у саобраћају.

Вера Јанковић је раније за Курир испричала да не сумња да ће возач који је покосио њену ћерку док је прелазила улицу на пешачком прелазу бити осуђен.

- Ми не сумњамо да ће он бити осуђен јер постоје очевици, сведоци и докази - испричала је она и објаснила:

- Николину је ударио Владан К. из Крагујевца на пешачком прелазу. Тај пешачки прелаз налази се непосредно у близини школе и тржног центра, а много људи прелази ту.

Николина је преминула од задобијених повреда у крагујевачкој болници.

- Било је касно по подне. Од полицајаца смо чули информацију да је возио преко 90 км/х. Од силине удара она је одлетела 30 метара даље. Он њу није покосио када је закорачила на пешачки, већ када је била на половини пешачког прелаза. Удар је био толико силовит да јој практично није било спаса. Она је још нека два дана била у дубокој коми и након тога је наступила мождана смрт. Преминула је 20 дана касније само зато што је млада и њено срце је издржало на респиратору све време - испричала је Вера.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: