Међу ухапшенима су и Саша Липовац из Градишке, човек са богатим криминалним досијеом који је због ратног злочина одлежао 10 година затвора, затим превозник Данијел Тодоровић, и професор физичког васпитања у две основне школе Александар Грандић.

Акција се спроводила од раних јутарњих часова. У насељу Сењак Јединица Жандармерије је упала у Липовчеву кућу, док се у селу Машићи претреса хала, камионске цистерне и друга имовина коју је користио Тодоровић.

Претреси су одрађени на више локација, а на терену су били службени пси трагачи који су се користили у претрази објеката које су осумњичени користили. Према незваничним информацијама, ова акција је резултат вишемесечног рада полиције, а осумњиченима се на терет ставља да су се дужи временски период бавили трговином наркотика.

- Лица се сумњиче да су починила кривична дела неовлашћена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога, те ће након завршене криминалистичке обраде бити спроведена у ОЈТ Бањалука на даље поступање - саопштено је из ПУ Градишка.

Афера Азербејџан

Приведени Саша Липовац се помињао и у афери "Азербејџан" у вези са трговином људима, односно израбљивањем радника из БиХ. Хапшен је и у акцији "Маглић" усмереној на откривање бројних незаконитости у КПЗ Фоча.

Подсећања ради, проф Грандић је крајем априла ове године ухапшен због поседовања 400 грама спида, мање количине марихуане и екстазија. С друге стране, Липовац је 2011. правоснажно осуђен на 10 година затвора због ратног злочина над Бошњацима 1993. године. У првостепеном поступку је ослобођен кривице, али се није појавио пред Врховним судом РС након чега је ухапшен у Грузији и изручен у БиХ. У поновљеном суђењу изречена му је осуђујућа пресуда.

БОНУС ВИДЕО: