- Управо сам покупила сина из школе, видела како га нападају, позвала директора и желим да људи знају - и родитељи и едукатори и наставници - ово су последице које малтретирање оставља на децу. Сваког дана се нешто деси. Нови напад, нови погрдни називи... Можете ли молим вас да научите децу, породице и пријатеље како да се понашају - поручила је мајка.

Квејден припада породици абориџинског порекла која живи у Квинсленду. А видео у којем је дечак кроз плач изнео истину о томе како је то бити жртва вршњачког насиља, изазвао је праву буру на интернету. Велики број људи слао је подршку дечаку уз хештег #mismouzkvejdena.

Подржао га је прошле године и чувени редитељ Џорџ Милер који је дечаку дао улогу у наставку серијала о Побеснелом Максу "Фуриоса" чија се премијера очекује 2024.

Квејден се појављује и у Милеровом филму "Three Thousand Years of Longing" уз Идриса Елбу и Тилду Свинтон, као статиста. Рола коју ће имати у надолезаћем хиту није велика, али је и те како важна за тинејџера којем се, срећом, живот променио набоље.

Редитељ је за "Good Weekend" изјавио да је био дринут поменутим снимком који је обавила дечакова мама Јарака Бејлс па је управо због тог видеа понудио дечаку улоге.

Квејдена Бејлса подржавају бројне познате личности попут Кида Лароја и Хјуа Џекмена који га је подржао и након што је узнемирујући снимак угледао светло дана.

Нажалост, било је и оних који су говорили да је прича о дечаку лажна и да је он "само глумац кои тражи пажњу као и да има много више година него што се говори". Такве теорије не одговарају истини.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".