Рускиња (19) која се на друштвеним мрежама потписује као Полина, поделила је своју причу како је доспела у Београд и због чега се одлучила на трајно пресељење у Србију. Иако су се, како тврди родитељи противили њеној одлуци, љубав према нашој земљи је победила.

- Како и зашто сам се из Русије преселила у Србију? - написала је она у опису свог видеа на ТикТоку. А онда и објаснила саму одлуку.

- Августа 2022. сам у Београд дошла са мајком на недељу дана, али сам онда схватила да сам се заљубила у град. Када сам се вратила кући рекла сам родитељима да желим да се преселим у Београд. На прву, они су били против тога јер су били забринути. Али када ја желим нешто, ништа ме не може зауставити. За три дана спаковала сам кофер, узела 1.000 евра и кренула. 1.000 евра за пресељење у другу државу, да лудо! - написала је она.

Како је навела, када је септембра 2022. стигла, први дан био јој је застрашујућ.

 

 

- Само замислите мој први дан. Имам 19 година, сама сам у страној земљи, без интернета. Такси ме је преварио са ценом, не знам где ми је апартман, напољу је хладно, а ја у шортсу и мајци... - открила је Полина.

Како је навела, да би плаћала апартман морала је одмах да почне да ради. Иако би јој каже, родитељи сигурно слали новац, желела је потпуно да се осамостали, тако да је, као познавалац балета, почела у једној балетској школи, касније у плесном студију, а онда на крају радила и у јога студију.

 

Полина је навела да је почела да учи српски језик, али и да је од првог доласка у Београд заљубљена у српску историју, архитектуру, природу али и српске мушкарце.

- Волим Београд више него било који град на свету - каже она.

Такође, 19-годишњакиња је у свом видеу објаснила и које су то ствари које су је шокирале у Београду, али позитивно.

 

 

- Овде има толико породица са два родитеља, у Русији 70 посто породица је разведено, и 40 посто деце расте без очева. Такође у Србији сам видела много очева који се играју и шетају са својом децом, у Русији то не можете видети јер само мајке брину о деци. Овде је веома често да имате те неке мале разговоре са људима које не знате. Руси просто немају то, можда кажемо 'ћао' и то је то - објаснила је она, те закључила да се у Србији заиста осећа као код куће.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".