У дугој сте вези или браку и чини вам се да занесеност том особом и даље траје, мислите да волите некога? А шта ако сте му само захвални, навикли сте на њега или му се дивите? Права љубав не подразумева следећа осећања….

1. Захвалност

Сигурно можете да се сетите ситуација у којима је неко учинио нешто што вам је у том тренутку било веома значајно. Можда је био ту у тренутку кад вам је требало раме за плакање или веровао у вас онда кад други нису. То, наравно, чини да осећате захвалност према тој особи, као и жељу да јој узвратите на исти начин, а многи људи то бркају с љубављу.

Фото: Профимедиа

 

2. Саосећање

Кад људи жарко желе да помогну некоме у тешкој ситуацији и буду ту за њега док пролази кроз болан период, помисле да воле ту особу. Међутим, саосећање не треба мешати са љубављу. Ствар је у томе што оно нестаје кад особа превазиђе тежак период кроз који пролази.

3. Навика

Људи често остају у вези или браку из чисте навике! Толико се навикну на нечије присуство, да им је сама помисао на живот без тог неког страшна.

Фото: Профимедиа

 

 

4. Дивљење

Када се дивите некоме, за то постоји разлог. Неког цените зато што поседује одређену врлину или је можда постигао успех вредан аплауза. С друге стране, кад неког волите, често не можете да објасните откуд та љубав – дивљење тражи разлог, а за љубав, управо супротно, разлог није потребан!

5. Зависност

Дешава се да људи не могу да замисле живот без неке особе, али то често није зато што је воле, већ зато што су зависни од ње. Кад неког волите, волите га и кад није и кад јесте поред вас.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".