За њих сазнамо сасвим случајно оном старом методом "добар глас далеко се чује". То је случај и са Ферди Беришом, возачем аутобуса новосадског ЈГСП-а чији херојски чин је дотакао Новосађане.

Наиме, како је на званичној Инстаграм страници поделило ово Јавно градско саобраћајно предузеће, Бериша је јуче док је возио аутобус преко Петроварадинског моста видео једну жену како покушава да скочи у реку.

- Наш возач Ферди Бериша јуче је спасао један живот. Возећи преко Петроварадинског моста угледао је жену са очигледном намером да скочи у реку, изашао је брзо из аутобуса и успео да је спречи у науму. Племенитост пре свега! Поносни смо на нашег доброг Беришу! - навели су из ЈГСП-а.

Овај Новосађанин је тим чином спасао своју суграђанку. Без размишљања, како је захтевала ситуација у којој се мора одмах реаговати, Бериша је успео да је одговори од намере да себи одузме живот. Његов племенити потез треба да буде инспирација свима.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: