Џејсли Бек пронађена је мртва у кампу Ларкхил у Вилтширу у децембру 2021. након што је доживела интензиван период "непожељног понашања", наводи се у извештају истраге, а преноси Би-Би-Си.

У извештају унутрашње контроле наводи се да је Бек примила више од 1.000 порука говорне поште од свог шефа у октобру 2021. У новембру је број порука порастао на више од 3.500. Његово име није поменуто у извештају.

- Готово је сигурно да је ово био узрок њене смрти - наводи се у извештају. У недељама пре смрти, послала је поруку свом шефу у којој каже: "Не могу више да поднесем. То ме оптерећује."

У разговору за Би-Би-Си, њена мајка, Лејхан Мекриди, рекла је да би многи помислили да би најлакше било да га блокира, али да "не можете само да блокирате свог шефа". Рекла је да њена ц́ерка није била вољна да пријави такво понашање због начина на који је војска решавала претходну тужбу за сек*уални напад. Наиме, у јулу 2021. године, Бек је сек*уално напао полицајац док је био на вежбама. Надлежни су рекли да је инцидент пријављен, али није прослеђен полицији.

Фото: Твитер принтскрин/@BeckJaysley

 

- Увек је била потиштена, било јој је доста његовог понашања, то почело да уништава посао који је заиста уживала да ради - рекла је мајка и одбацила оптужбе да је породица крива за њену смрт.

Бек, која се придружила војсци са 16 година, није имала дијагностикована ментална обољења, наводи се у извештају.

- Наше мисли остају са породицом и пријатељима Џејсли-Луиз Бек у овом тешком тренутку. Околности око смрти, укључујући узрок, тек треба да утврди мртвозорник. Било би неприкладно даље коментарисати док се мртвозорникова истрага не заврши - рекао је портпарол војске.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир/Гардијан)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".