У Скадарлији је откривен споменик легендаром певачу и то је пробудило духове прошлости. Поново се прича о свим детаљима из живота чувеног боема, а песме Томе Здравковића поново се певају.

Тома Здравковић отпевао је бројне хитове, а и једну од најлепших љубавних песама свих времена "Чекај ме и ја ћу сигурно доћи, само ме чекај дуго..."

Музику, препев и модификацију текста урадио је Милутин Поповић Захар, а извори блиски легандарном певачу тврде да је одлучио да је отпева онда када је сазнао да је болестан и да му нема спаса.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

 

 

 

Песма је антологијска и свом аутору донела је светску славу

Константин Симонов један је од најутицајнијих совјетских писаца свих времена. Добитник је Стаљинове награде за књижевност 6 пута, Лењинове награде, ордена Белог лава, а проглашен је и херојем Совјетског Савеза. Ипак, широм света најупамћенији ће остати по својим стиховима: "Чекај ме и ја ћу сигурно доћи".

А песникова прича због које је написао песму која је ганула милионе била је веома лична и трагична.

У животу Константина Симонова постојала је само једна жена – славна совјетска глумица Валентина Серова у коју је био очајнички заљубљен. Једини проблем? Валентина је већ била удата и то срећно за генерала Анатолија Серова.

Међутим, онда се догодило да је Анатолиј 1939. погинуо у несрећи док је тестиао нови авион. Валентина је била скрхана и дуго се упуштала у многобројне љубавне афере, али никог није успела да заволи, све док, ратне 1940. године, није упознала Константина.

И таман када се чинило да ће њихова љубав процветати, писац је мобилисан и постао је ратни дописник директно са фронта и далеко од своје драге. Ово искуство ће га обележити за цео живот јер ће сведочити неким од најкрвавијих битака у историји човечанства – бици код Одесе, одбрани Стаљинграда, боју за Берлин...

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".